Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fietsbieb opent nieuw uitleenpunt in Grobbendonk

Stel je voor: een bibliotheek zonder boeken maar met fietsen? Het kan. De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs.
 
Bij de Fietsbieb kunnen kinderfietsen tot 12 jaar geleend worden. Na de opening van meerdere uitleenpunten in de provincie Antwerpen opent de Fietsbieb van Grobbendonk op zondag 28 april officieel haar deuren.
 
Ouders weten het al langer. Een kind ontgroeit zijn fietsje niet alleen bijzonder snel, ook de druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken neemt sneller toe dan de portemonnee kan volgen.
 
Ook al vind je op een rommelmarkt vlot een leuk tweedehands fietsje, vaak komen er wat kosten aan te pas vooraleer zoon of dochter veilig de baan op kan. Leden van de Fietsbieb hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Zij kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets lenen.
 
Tweedehands, maar tiptop in orde. Is zoon of dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij eens een ander modelletje? Wel, dan mogen leden de geleende fiets inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Een heel jaar lang! Zelfs langer, als je ook de volgende jaren bij de Fietsbieb aangesloten blijft.

Een kinderfiets lenen kost je 20 euro voor een jaar. Wie een kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, kan meteen een jaar gratis lenen. Die geschonken fiets wordt volledig in orde gebracht en krijgt snel een nieuw leven. Opgelet! Bij het lenen van een fiets wordt 20 euro waarborg gevraagd. Uiteraard krijg je die terug wanneer je de fiets in goede staat weer inlevert.

Op zondag 28 april opent Fietsbieb Grobbendonk om 14.00 uur haar deuren. Je kan vanaf dan terecht in de Fietsbieb tijdens het maandelijkse openingsmoment op de eerste zaterdag van de maand tussen 9.00 en 11.00 uur in de Bergstraat 43.

 
 

Bergstraat 43, Grobbendonk, België

Deel dit artikel